Een autostoel, moeilijke keuze !

Aangezien Jayden lekker doorgroeit , hij past nog wel in de maxicosi, wilden we wel alvast een autostoel aanschaffen. Hier mag hij namelijk ook al in en aangezien hij liever zit dan ligt leek het ons wel tijd voor een autostoel. Opgetogen reden we naar Babypark, waar de keuze moeilijker bleek dan gedacht ! 

3 verschillende auto’s

Oké eigenlijk is dit een luxe probleem en mag ik er niet over klagen, maar dat we 3 verschillende auto’s hebben maakte de keuze wel moeilijker. Ik heb namelijk mijn eigen auto : BMW 1-serie, Willem heeft zijn eigen auto : BMW 7-serie en Willem heeft een auto van de zaak : Volkswagen Caddy. Ik ben degene die Jayden in de ochtend altijd wegbrengt, dat moet wel want Willem moet vaak om 5 uur al weg. Maar Willem haalt Jayden altijd op, omdat hij altijd eerder thuis is dan mij. Dit betekend dat Jayden met 3 auto’s meegaat. Dus voor ons was het nadenken, gaan we meerdere stoelen kopen of de stoel elke keer overzetten ? Of is er een andere oplossing ?

Isofix en gordels

Binnen de autostoelen zijn er 2 mogelijkheden om de stoel vast te zetten. Gewoon met de autogordel, op deze manier haal je de gordel door de base van de stoel heen en maak je deze vast. Dat is een keer niet erg, maar dat leek ons dagelijks best een gedoe ! En isofix, dit zijn beugels die in je achterbank zitten waar je de stoel dus aan vast kan klikken. Dat is een stuk makkelijker. Maar om het toch lastig te maken: ik heb isofix en Willem niet. Klopt isofix zit niet in elke auto. En bij een autostoel moet er dan gekozen worden want het is of/of en niet en/en. Check dit dus eerst even in jouw auto voor je een stoel koopt, in sommige auto’s is isofix wel in te bouwen !

img_8431

Stoel en maxicosi

Omdat we al wel een stoel op het oog hadden ( later meer over de stoel) zijn we deze nader gaan bekijken. Deze stoel kon alleen in mijn auto geplaatst worden, maar omdat overzetten ons een gedoe leek hebben we toch voor deze gekozen.

De stoel installeren we dus in mijn auto. En ons werd vertelt dat Jayden nog net zo lang in de maxicosi kan tot zijn bolletje er aan de achterkant tot de helft bovenuit komt. Dit is nog niet het geval, dus Willem haalt hem gewoon weer op in de maxicosi. Zo hebben we beide handig en vooral veilig vervoer voor Jayden, en niet het gedoe van steeds over slepen. Later als Jayden niet meer in de maxicosi past kunnen we altijd nog een extra stoel kopen.

De stoel

We hebben gekozen voor een stoel van maxicosi, de Axissfix. Dit is een stoeltje die volledig rond kan draaien. Super veilig want de eerste 2 jaar kun je jouw kindje nog tegen de rijrichting in vervoeren. Uit onderzoek is gebleken dat dit toch het veiligst is. Maar ook heel handig, want wanneer je jouw kindje erin zet of eruit haalt draai je hem gewoon naar je toe ! Met zijn/haar gezichtje naar de deuropening en pak je hem/haar er zo uit ! Dit leek ons heel fijn aangezien Jayden toch steeds groter en zwaarder worden en het lastiger word om hem er anders in te zetten. En super handig detail: aan de zijkanten zitten haakjes waar je de gordeltjes aan kan doen, ipv elke keer te moeten vechten met de gordeltjes. In het volgende filmpje zie je precies hoe de stoel werkt.
Van deze stoel bestaan 2 versies, namelijk het 2016 model of het nieuwe  2017model. Bij die laatste heb je een aantal verkleinkussentjes in de stoel zitten, maar aangezien Jayden daar al te groot voor was viel deze al af ! We hebben Jayden in de stoel gezet en hij zat prinsheerlijk !

Kleur

Er zijn , zeker bij het nieuwe plus model, veel kleuren beschikbaar. Hierbij kun je daarom kijken wat je mooi vind, of wat bij de autobekleding past ! Wij zijn gegaan voor geëmailleerd grijs. Hier zie je de minste vlekken op, en aangezien je tot een jaar of 4 met het stoeltje doet leek ons dat wel praktisch 😉

img_8448

Op voorraad of gratis thuisbezorgd

Onze hele babyinboedel komt van de babypark en we komen hier dus graag. Ze hebben super veel keuze en je word altijd heel fijn geholpen. En ze bezorgen gratis thuis, ook een heel fijn detail ! Een dag na de bestelling kwam onze stoel dan ook netjes binnen. De komende 4 jaar kan Jayden dus als een echt prinsje in de auto zitten !
Ben jij ook op zoek naar een autostoel ? Neem dan snel een kijkje bij babypark !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s