Bevallen over de hele wereld 

In Nederland is alles goed geregeld : van verloskundige tot kraamzorg. Maar hoe zit dat in de rest van de wereld ? Ik heb een aantal landen met hun bijzondere gewoonten voor je gevonden ! Heb jij nog leuke toevoegingen ?


Amerika

In de vs werken de meeste vrouwen door tot aan hun eerste wee. Ze hebben wel recht op 12 weken zwangerschapsverlof , maar dit is onbetaald en alleen wanneer je een jaar bij een bedrijf werkt. De meeste vrouwen bevallen in het ziekenhuis, en meer dan 60% bevalt met een ruggenprik ! Een Amerikaanse bevalling is ook een van de duurste van de wereld , mede omdat er zoveel keizersneden plaatsvinden. Maar in Amerika is het sterftecijfer van pasgeborenen hierdoor ook hoog, want veel vrouwen kunnen de hoge prenatale zorgkosten niet betalen.

dragon-1631064__180 pregnant-1597889_960_720

China

China is het land waar de meeste keizersneden ter wereld worden gedaan , er worden daar net zoveel kinderen met een keizersnede geboren als natuurlijk. Verloskundigen hebben niet veel in te brengen in China, het zijn vooral de gynaecologen die de prenatale zorg doen. Eigenlijk hebben deze daar geen tijd voor en zien vaak meer dan 10 vrouwen per uur, en op een drukke dag wel het dubbele ! En alleen bevallen is er ook vaak niet bij, de meeste vrouwen bevallen met z’n 3e of 4e op een kamer met gordijntjes ertussen. China is een land dat niet graag slecht te boek staat , dus momenteel zijn ze druk bezig met het verbeteren van de prenatale zorg. Gelukkig !

rice-1514141_960_720

Bali

Op Bali mogen baby’s pas na een half jaar de grond raken, en wanneer het zover is wordt dit met een grote ceremonie gevierd. Tot de baby een half jaar is moet deze dus altijd worden gedragen door papa en mama. En wil je als zwangere vrouw een tempel bezoeken , dat gaat niet door ! Zwangere vrouwen worden als onrein gezien en mogen geen tempels bezoeken.

               sierra-leone-1758975__180 pregnant-1245703_960_720

Siërra leone

Bijgeloof ; een zwangere vrouw mag nooit in de deuropening gaan staan, er wordt gelooft dat dit de weg naar buiten voor de baby blokkeert. In siërra Leone zijn in het hele land maar 100 verloskundigen beschikbaar ! Hierdoor is de sterfte onder moeders heel hoog, 1 op de 9 vrouwen overleefd de bevalling niet.

japanese-umbrellas-636870_960_720.jpg

Japan

In Japan is het de gewoonte dat de zwangere bevalt in het ziekenhuis in de woonplaats van haar ouders. Mannen mogen niet bij de bevalling zijn, en de baby word naar een warmtekamer gebracht waar deze 7 dagen zal blijven. In deze kamers mogen alleen mama’s naar binnen, en na thuiskomst moeten moeders een maand in bed blijven. Newborn papa’s zien hun baby dus niet veel de eerste maanden !


Panama

In Panama zal een zwangere vrouw je nooit vertellen hoe lang ze zwanger is. Ze geloven wanneer je dit zegt de kans groot is dat je een lelijk kindje krijgt of er complicaties tijdens de bevalling zullen zijn. Ook geloven ze dat een vrouw die net bevallen is alleen vers bereid voedsel moet eten , en geen kant en klaar maaltijden. Ze zijn ervan overtuigd dat dit krampjes bij de baby doet voorkomen , en de moeder sneller haar oude figuur terug heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s