Het geboortekaartje 

Wanneer jullie kindje geboren is wil je dit natuurlijk aan iedereen laten weten ! En daar is natuurlijk het geboortekaartje voor ! Maar wat zet je erop ? En waar moet je rekening mee houden ? 

Jaydens geboortekaartje

Toen ik 5 maanden zwanger was hebben wij een geboortekaartje uitgezocht . Ik wilde dit graag alvast geregeld hebben zodat ik me daar niet meer druk om hoefde te maken. Alweer 2 jaar geleden hebben wij onze trouwkaart bij Poobies uitgezocht. Aangezien dit allemaal naar wens was , zijn wij daar deze keer ook gaan zoeken naar kaartjes. En wat bleek; hetzelfde kaartje als van ons huwelijk was er ook als geboortekaartje ! De keuze was al snel gemaakt natuurlijk ! We vonden dit natuurlijk een mooie kaart en ook vonden we het leuk dat de kaarten dan bij elkaar paste.

 

Tekst

Wat zet je allemaal op het kaartje ? Natuurlijk de standaard gegevens van je kindje ; naam van je kindje, geboortedatum en tijd. En het gewicht en de lengte. Je kunt eventuele rusttijden van jou en je kindje op het kaartje vermelden wanneer je kraamvisite verwacht. Ook zet je jullie adres en telefoonnummer erbij. Wij hebben ervoor gekozen om alleen ons adres erop te zetten voor mensen die een kaartje wilden sturen. Bij het geboortekaartje hadden wij namelijk de uitnodiging voor ons kraamfeest verstuurd. Natuurlijk hoort er op een geboortekaartje ook wel een leuk gedichtje. Op de foto hieronder lees je onze tekst.

FullSize000Render

Zoek je leuke inspiratie voor gedichtjes of teksten voor op jullie kaartje ? Klik dan hier.

De keuze is reuze

Er is zoveel keuze , welk kaartje kiezen jullie ? Maak op tijd jullie keuze en bestel alvast de kaartjes. Dit hebben wij ook gedaan en dit schilt een hoop stress. Wij hebben het hele kaartje al ‘klaargezet’ zodat we na de geboorte alleen de laatste gegevens er nog bij hoefden te zetten. De enveloppen kun je meestal ook al ruim van te voren bestellen en ontvangen. Zelf heb ik de enveloppen al geschreven en incl. postzegel klaargelegd. Dit scheelt een hoop stress na je bevalling !

Naar wie ?

Naar wie stuur je allemaal een kaartje ? Daar zijn geen regels voor ! Maak je vooral niet druk om wie je wel en geen kaartje ‘hoort’ te sturen. Stuur gewoon een kaartje naar wie jij wil ! Wij hebben expres niks over kraamvisite op ons kaartje gezet , zodat wij niemand op visite kregen. De mensen die uitgenodigd waren voor ons kraamfeest hadden een uitnodiging in de enveloppe. Naast deze mensen hebben we nog een paar mensen een kaartje gestuurd om te laten weten dat Jayden geboren was. Zo hoefden we geen 2 verschillende kaartjes te laten drukken voor de gasten die wel uitgenodigd waren en wie niet.

Inspiratie

Natuurlijk heb ik wat leuke geboortekaartjes inspiratie voor jou gevonden !
Bij Studio Nouk vond ik prachtige handgemaakte en unieke kaartjes !


Of wat dacht je van de super leuke geboortelabels van Villa Pluis.

Of wat vinden jullie van dit mooie kaartje met van stof ? Van Zoete geboortekaartjes.


Bij brievenbusdroom zag ik deze leuke geboortevlaggetjes voorbij komen, hoe origineel ! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s