6 do’s & dont’s als kersverse papa en mama

6 Do’s & dont’s als kersverse papa en mama

Do

•Tijd voor jullie zelf nemen. Voel je niet schuldig als jullie een keer samen wat willen gaan doen. Buiten papa en mama zijn mogen jullie als stel ook een keer samen iets doen ! Dat is juist heel erg belangrijk en goed voor je relatie. En opa en oma vinden het vast niet erg om een paar uurtjes op kleine te passen !

•Je lekker laten verwennen ! Zelf vond ik het heel lastig om maar te blijven zitten/liggen wanneer de kraamverzorgster er was. Maar echt het is heerlijk als alles even voor je gedaan word. Geniet hiervan ! Je kraamtijd is zo voorbij en dan mag je het allemaal weer zelf doen.

•Vakantie opnemen. Wanneer mogelijk zou ik je echt aanraden vakantie op te nemen na je verlof. Zelf had ik 3 weken vakantie na mijn verlof en dat vond ik heerlijk. Zo kon ik lekker lang van Jayden genieten ! Het lijkt lang maar je verlof is zo om !

•Naar je eigen moederinstinct luisteren. Geloof me ( ik schreef er laatst al een blog over ) iedereen , ja IEDEREEN , gaat zich met jou en je kindje bemoeien. Goedbedoelde adviezen of verhalen komen voorbij. Luister altijd naar je eigen gevoel. Jij bent zijn/haar mama en jij kent je kindje het beste.

•Veel foto’s maken ! Inmiddels staat mijn hele iPhone vol met foto’s van Jayden. Foto’s zijn leuk om te laten zien. Familie en andere kraamvisite vinden het vaak heel leuk om foto’s te zien. Wij hebben dan ook een mapje met foto’s neergelegd bij het kraamfeest van Jayden, zodat iedereen ze kon bekijken. Maar foto’s zijn natuurlijk ook super leuk om terug te kijken en te vergelijken.

•Een budget maken. Je hebt zoveel nodig wanneer je een kindje krijgt, en iedereen wil het aller aller beste voor zijn kindje. Maar bedenk van te voren wat je ongeveer uit wil geven. Besteed waar jij je goed bij voelt.

 

Don’t

•Je kindje vergelijken met andere kinderen. Luister niet naar die mama’s die zeggen: oh dat kon die van mij een maand geleden al. Alle kinderen zijn anders en uniek , het komt allemaal vanzelf.

•Dingen laten gebeuren die jij niet fijn vind. Wil je liever je kindje zelf vasthouden en niet rond laten gaan ? Of wil je eigenlijk gaan slapen maar blijft de kraamvisite lang hangen ? Wees eerlijk ! Je hoeft niets te doen waar jij je niet fijn bij voelt.

•Je druk maken over je figuur. Oké ik weet het , het is niet leuk als je buik nog wat slapper/dikker is, of er nog wat babyvetjes aan je billen zitten. Maar ga je hier de eerste weken niet druk om maken ! Koop of draag kleding waar jij je prettig in voelt. Die vetjes komen later aan de beurt ! Wanneer je weer gaat werken en lekker op pad gaat met je baby beweeg je sowieso al meer.

•Jezelf schuldig voelen ! Ja jullie zijn papa en  mama geworden, en dat kleine wezentje is compleet afhankelijk van jullie. Dit betekend niet dat je niets meer voor jezelf mag doen. Wil je een dagje weg ? Opa en oma passen vast graag op ! En ga je weer werken ? Je kindje heeft het bij de opvang echt prima naar z’n zin ! Maar voel je vooral niet schuldig ! Het krijgen van een kindje betekend niet dat jullie leven stopt.

•Te veel Googlen ! Ja internet is super handig om allerlei info op te zoeken. Maar wanneer  je zorgen hebt over je kindje maak een afspraak bij de huisarts of ga langs bij het consultatiebureau. Wanneer je op internet zoekt kan een muggenbult dodelijk worden en moeten bij kramp je benen eraf. Gevolg : je gaat je onnodig dingen in je hoofd halen en zorgen maken !

•Social media. Op social media komen de mooiste, liefste en meest prachtige foto’s voorbij. Iedereen is op leuke plekken en leuke dingen aan het doen. Bedenk dat iedereen zijn beste en mooiste foto’s op social media plaatst, en de leukste uitjes en tripjes eruit gelicht worden. Leef gewoon je leven en probeer geen perfect social media leven te leven. Dit is onrealistisch.

Een reactie op “6 do’s & dont’s als kersverse papa en mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s