De aankondiging : We zijn zwanger !

Wanneer je zwanger bent wil je dit natuurlijk van de daken schreeuwen ! Deze week vertel ik je over onze aankondiging en geef ik je leuke inspiratie van andere mama’s !

Ouders & opa/oma

Zodra ik een positieve test had wilde ik het gelijk aan mijn ouders vertellen ! We hebben hier bewust nog even mee gewacht maar na een paar weken konden we het niet meer voor ons houden. Ik heb een fotolijstje gekocht en hier een rompertje in gedaan met erboven de tekst :

Je kan me nog niet horen.

Je kan me nog niet zien.

Maar als ik ben geboren,

Mag ik dan in dit lijstje misschien ?

Mijn ouders waren ook degene die als eerste wisten dat we een kindje zouden krijgen. Na het eerste bezoek aan de verloskundige , en de bevestiging dat alles goed was hebben we het ook aan mijn opa en oma vertelt. Ook zij kregen een zelfde lijstje.

Feest & Taart

Aangezien we het rond mijn verjaardag ( 23 mei ) super druk hadden heb ik niets aan mijn verjaardag gedaan. Toen ik in de zomer de 3 maanden gepasseerd was, besloten we alsnog een feestje te geven om iedereen over de zwangerschap te vertellen. Handig want zo heb je iedereen tegelijk en heb je minder kans op scheve gezichten ( al doen sommige mensen altijd moeilijk 😉  dus dit kan je nooit helemaal voorkomen).

We hebben iedereen uitgenodigd en gezegd dat nu we meer tijd hadden we toch een feestje wilden geven voor mijn verjaardag. Bij de bakker hebben we een speciale taart laten maken met de uitgerekende datum erop. Zoals jullie op de foto zien was de taart zowel blauw als roze, op dat moment wisten we nog niet wat het ging worden.

IMG_6050

Respect

Wij hebben na de aankondiging ook iedereen gevraagd te wachten met het doorvertellen en plaatsen op social media. Wanneer een aanstaande mama en/of papa jou over de zwangerschap verteld hou dit ook nog voor je. Misschien zijn er nog mensen waar ze het graag zelf tegen willen vertellen. Heb hier respect voor, je hebt namelijk maar 1 kans om het nieuws te vertellen.

Een andere mama vertelde mij namelijk over haar aankondiging. Zij had een vriendin over haar zwangerschap verteld, deze vriendin had dit op social media geplaatst. Hierdoor moest zelfs de aanstaande oma het nieuws via Facebook lezen.

naamloos                                                         Dit was onze eigen Facebook aankondiging.

Inspiratie

Ik heb ook andere mama’s gevraagd naar hun aankondiging. Hieronder vind je een aantal leuke inspiratie foto’s !

2 reacties op ‘De aankondiging : We zijn zwanger !

  1. Wij hebben het op,eerst verteld aan de ouders en op vakantie ( waar we jaarlijks naar toe gaan met familie en vrienden op onze huwelijksverjaardag) hadden we champagne meegenomen om te klinken op ons 3 jarig huwelijk. Toen iedereen geklikt had zeiden we dat er nog een reden was om h glas te heffen, meer was er blijkbaar niet nodig😜 Iedereen sprong recht en wist waarover het ging😜 Al m’n favoerietjes wisten het hierdoor ook op dezelfde moment. Bij thuiskomst post op fb en dan mocht iedereen het weten ❤️❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s