Real life : Alexis heeft 2 mama’s

Na een relatie van 2 jaar besluiten Danielle en haar vrouw Tamara dat het tijd is voor een kindje. Maar wat voor traject hebben zij moeten doorlopen  ? En anno 2016 hebben deze mama’s nog steeds te maken met vooroordelen ! Lees het hele verhaal van Danielle, Tamara en hun dochter Alexis.

 Onderzoeken

Nadat we het besluit genomen hadden om aan een kindje te gaan beginnen zijn we een heel traject ingegaan. Het begon allemaal met gesprekken met een psycholoog. Deze zou na de gesprekken bepalen of ik en mijn vrouw geschikt waren. Na het gesprek moesten we wachten op een positief antwoord . Gelukkig kregen we snel groen licht. Vanwege mijn ziekte, waardoor ik geen kindjes kan en mag krijgen stond voor ons al vast dat Tamara degene zou zijn die ons kindje zou gaan krijgen.

 Na het positieve antwoord van de psycholoog begonnen de lichamelijke onderzoeken. Tamara kreeg een speciaal onderzoek met contrastvloeistof, dit om te kijken of haar eileiders en baarmoeder goed waren. Gelukkig was dit allemaal in orde. En toen was het zover ! Aan het begin van Tamara haar periode moesten we de specialist bellen en veertien dagen later eitjes tellen via echo.

IMG_6124

5 pogingen en 11 maanden verder

Na vijf pogingen was het helaas nog niet gelukt. Bij de laatste poging was het eitje niet goed genesteld waardoor het misging. Totaal zijn we 11 maanden bezig geweest totdat de arts over ivf begon. Het feit dat het steeds misging woog zeker ook door op onze relatie. Het is een heel heftig traject waar je doorgaat. Ik zette zelf de spuiten pregnyl bij Tamara voor de inseminatie en gaf mijzelf de schuld van het mislukken. Gelukkig wisten een aantal mensen die dicht bij ons staan van onze kinderwens en pogingen af. Zij hebben ons dan ook fantastisch gesteund. Dit hadden we ook wel nodig, erover praten om het te verwerken.

Vooroordelen

Bij de zesde poging is het uiteindelijk gelukt, we waren zwanger ! Wij hebben er samen duidelijk voor gekozen en niet te vergeten hard gespaard om mama’s te worden. Helaas hebben we anno 2016 altijd nog te maken met vooroordelen. Maar daar trekken wij ons niets van aan. Wij weten dat Alexis een goede opvoeding krijgt  er zijn genoeg mannen in haar leven. Op school word ook aan de andere kinderen duidelijk uitgelegd dat Alexis twee mama’s heeft. Om zelf ook duidelijkheid aan haar te geven hebben wij het boek De mama’s van Sterre gekocht. In dit boek word op een speelse manier uitgelegd hoe het is om 2 mama’s te hebben. Zelf heeft Alexis er nog geen vragen over gesteld, ze word in Augustus 3 jaar dus deze vragen zullen vast ook nog wel komen.

IMG_6122

Donor

Wij wonen in België en zijn dus ook hier naar de donorbank gegaan. In het ziekenhuis is gekeken naar mijn uiterlijke kenmerken zodat er een donor gekozen kon worden met dezelfde kenmerken. Onze donor is volledig anoniem. Wij kunnen dus ook geen gegevens opvragen over hem. Mocht Alexis ooit toch op zoektocht willen naar haar biologische vader, dan zullen wij haar daar 100% in steunen en helpen !

Er is wel nog een wens voor een tweede kindje. Ook in dit geval zal tamara weer zwanger moeten worden, zelf kan en mag ik dit niet vanwege mijn ziekte. Of we dan dezelfde donor hebben dat weten we niet. We hebben niets in laten vriezen en weten ook niet of hij dan nog beschikbaar is. Maar dit is voor ons ook geen must.

 Jay & Jenn wensen Danielle, Tamara en hun dochter Alexis veel geluk toe ! Alexis heeft geluk met haar twee super mama’s !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s